logo

Четири техники, които ще ви помогнат да се освободите от страха от летене

Четири техники, които ще ви помогнат да се освободите от страха от летене

Мнозина от нас имат голям страх от летене. Въпреки че самолетните катастрофи се случват много рядко, за тях се съобщава веднага по целия свят, а снимките с отломки от самолети и покрити тела лесно завладяват въображението и изскачат в ума ни, точно когато трябва да се отправим на пътуване.

По данни на Световната здравна организация, пътуването с кола е 100 пъти по-смъртоносно от това със самолет. И въпреки тези цифри знаем, че авиофобията няма да изчезне просто така. Затова имаме няколко съвета, които вярваме, че ще ви бъдат полезни.

Подгответе се

Преди полет изпробвайте няколо техники за успокоение - спокойствието е ключът. Имайте предвид, че вашите страхове не са реални. Шансовете да се случи злополука са минимални, а медитацията или друг метод за постигане на спокойствие ще ви помогне да се освободите от мрачните мисли.

Не гледайте и не четете новини

Благодарение на интернет всекидневно четем голям брой лоши новини. Когато има авиокатастрофа следват много свързани с нея новини и понякога имате чувството, че и вие сте част от нея. Когато ви предстои полет, няколко дни преди това се стремете да не гледате или четете новини на подобна тематика.

Отпуснете се

Когато се подготвяте за полет си осигурете достатъчно на брой забавления, които ще ангажират вниманието ви. За начало една интересна книга може да ви помогне да се отпуснете и да пренесе мислите ви на друго място. Можете също да си вземете слушалки, да си пуснете любимата музика, да затворите очи и да си представите, че сте на друго място, което смятате за сигурно.

Дишайте

Една от основните техники за постигане на покой е контролираното дишане. Ако имате пристъпи на паника, контролираното дишане ще ви помогне да ги избегнете.

Коментирай