logo

Бразилска моделка попадна в хотел за карантинирани във Великобритания и разказа какво видя

Бразилска моделка попадна в хотел за карантинирани във Великобритания и разказа какво видя

Престоят в такъв хотел струва около 1900 евро и трябва да бъде заплатен от пътуващите

От тази седмица във Великобритания важат строги правила за пътуващите, които идват от червен списък с 33 държави, като, например Бразилия. След пристигането си в страната хората трябва да минат 10-дневна карантина в специално определени от правителството на Великобритания хотели.

Пътуващите трябва за този период да покажат 3 негативни теста за коронавирус. Престоят в такъв хотел струва около 1900 евро и трябва да бъде заплатен от тях. Своя опит под карантина споделя с Daily Mailem фитнес блогърката от Бразилия Мария Оливер.

Тя е настанена след пристигането си в хотел Radisson Blu. "Когато пристигнахме на летището, в залата ни чакаше човек, който ни обясни къде да отидем. Държеше в ръце табелка с надпис: "Страни от червения списък", разкрива бразилката. "Останалите минаха през нормална проверка на паспортите, но ние минахме на отделено място, където имаше доста голяма опашка", разказва още Мария. Тя разказва, че митническите служители са били много мили и се опитвали да влязат в положението на пътниците.

Ваксинирани сте? Ето в кои страни можете свободно да пътувате

В началото трябвало да попълнят формуляр и да покажат негативен тест за коронавирус, както и разрешението си за престой във Великобритания. "Никъде не бях сама, винаги с мен имаше служител на летището, който опитваше да помогне", разказва бразилката. От кацането й до трансфера в хотела изминали два часа и половина.

В хотелската стая имало сешоар за косата, а в шкафа видяла и ютия. В друг шкаф имало кафе и чай. "На рецепцията в хотела трябваше отново да покажем паспортите си, след това ни заведоха до конферентна зала и ни дадоха правила, които трябваше да спазим по време на карантината. Имаше още парола за wi-fi, както и меню, от което можехме да си поръчваме.

Наистина ли е евтино в Занзибар? Ето цените в супермаркета

За всяко хранене имаше два варианта, единият от които - вегетариански", споделя още от опита си моделката. "Стаята ми беше доста хубава, с голям гардероб и всичко необходимо. По отношение на хигиената - носех си собствен душ гел и паста за зъби. Но пък имаше още хавлия, тоалетна хартия и сапун за ръце", описва принадлежностите към стаята си тя. За храна сутрин най-често си поръчвала овесена каша, сок и плодове.

С пълното съзнание, че ще прекара десет дни под карантина, тя си донесла и хранителни продукти, както и няколко бутилки алкохол.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Marian

Marian 21.02.2021 17:32

Няма по-тъпа статия!

Росица

Росица 21.02.2021 17:36

Англичаните решиха безработицата на хотелите им по този начин, и то за солидна сума. Толкова ми е отвратителна тази страна, че даже не искам да я посещавам

Яна

Яна 21.02.2021 18:23

И това е начин за ограничаване на заразата..А на нас ни е далеч к си мислим,че всичко ни е ясно. И не можем да даваме мнение,че тази страна е отвратителна..А вие,Росица,коя сте,че си позволявате така да обиждате...цяла страна..Явно и България бихте обидили...

No name

No name 21.02.2021 18:55

Росица е много права с мнението си!Англичаните са един от най-тъпите народи в света след американците!

Asya

Asya 21.02.2021 22:26

До като има такива като Росица ,България никога няма да се оправи, злоба, завист и простотия, живея тук от 10 години , и не искам да се връщам в България, България и след 100 години няма да стигне Англия дори и срещу нея да върви.

Силвия

Силвия 23.02.2021 1:14

Англичаните са ниско интелигентна, ниско образована нация,абсолютно мизерни,с изключително много спящи по тротоарите на Лондон хора,което говори за нисък стандарт на една държава в 21 век.

Бай Чепик

Бай Чепик 24.02.2021 5:32

А в Канада те държат гладен.Влизаш в хотел-затвор струващ 2000$ за 3 дена.Стоиш гладен,сервират ти хранна която е крайно недостатъчна и буквално гладуваш.Канадското правителство са долни крадливи корумпирани боклуци.Шиабани копелдаци дано изпукате мамито ви шибано!

Вени

Вени 24.02.2021 15:18

АНГЛИЧАНИТЕ са ВЪРХА ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ ,но ние сме прекалено ТЪПИ че да ги разберем.

Весс

Весс 24.02.2021 16:11

Сешоар се пише.