logo

Българка плати почивка в Гърция преди пандемията и преживя невероятна изненада

Българка плати почивка в Гърция преди пандемията и преживя невероятна изненада

Туроператорът ѝ намерил двойно по-скъп хотел, но не искал от нея и лев допълнително

Много от българите, които предпочитаха да си резервират или платят почивката предварително, се оказаха като попарени покрай пандемията и промените, които тя донесе в световен мащаб.

Покрай всичко това и много туроператори фалираха, други пък просто нямаха вариант да изпълнят предварително уговорените екскурзии.

Не така стои въпроса с българка, която разказва историята си в един от форумите за туристи. 

Тя също платила предварително, но накрая...:

От 27 държави за почивка: Най-евтино е в България

"Здравейте, пиша този пост, за да споделя с вас какво добро ми се случи. Всяка година около ноември и м.декември си купувам почивка в Гърция, тъй като ползвам 30% отстъпка. И през 2019 ноември направих същото, тъй като вече бях ползвала услугите на туроператора, реших да платя на 100%. 

Речено сторено. Избрах същия хотел, в който вече бях отсядала, тъй като в региона има доста неща, които не успях да видя и да изтараша. 

Дойде 2020 и КАРАНТИНАТА ! Видях как затварят градове, граници, паркове... всичко, целият свят се обърна с краката на горе. Умишлено отказвах да мисля за предплатената почивка и дали туроператорът няма да фалира. 

Исках да живея в илюзията, че всичко ще отмине и все пак ще отида на море.... Днес докато бях на работа и тънех в блаженно невежество звънна мобилния ми телефон.

Ужас, туроператорът! Сви ми се стомахът, ръцете ми се разтрепериха, не исках да се върна в реалността. Вдигнах и направо пооитах: "Добри или лоши новини ?" 

Отсреща спокойния глас на управителя на агенцията ме потърси поименно, не можех да преценя гласа му и стиснах здраво телефона...

"И двете! Хотелът, който запазихте този сезон, няма да отвори! (Колко бавно говореше, искаше ми се да му кресна в слушалката). Но ( с най- дългото "О", което бях чувала). Преместих резервацията в друг хотел, за същия период.

Разкриха ще има ли Ол Инклузив това лято в Гърция

(Супер, другото на 10 км отбтова в което щях да почивам, изобщо не е проблем).

Вие няма да доплатите нищо и този хотел е два пъти по-скъп", обясни ми туроператорът. 

(Замълчах, не знаех дали съм чула правилно... още осмислях това, което чух..  сега той се опитваше да познае гласа ми). С

Споделям всичко това с вас за да ви кажа, че явно има и корекрни търговци. Щастлива съм, че ще ходя на море!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай

а бе...

а бе... 22.06.2020 10:31

чакай първо да видиш хотела,пък тогава се радвай!

Елена

Елена 22.06.2020 22:40

Нашият случай е същият. В БГ ни е почивката и хотела, който резервирахме януари месец ще отвори на по късен етап и ни прехвърли ха в по-скъп, който преди не можехме да си позволим.

Ваня

Ваня 23.06.2020 16:28

А иди, пък после се радвай?