logo

Българка изживя пътуване на мечтите до Хонконг и разказа как може да си прекараме евтино там

Българка изживя пътуване на мечтите до Хонконг и разказа как може да си прекараме евтино там

Българска туристка описва по невероятен начин пътуването си до Хонконг. Тя разказва за това как е изпълнила мечтата си и то без помощта на агенции, уреждайки всичко сама. 

Ето какво пише тя в група за любителите на пътешествията във Фейсбук:
"Хонконг и Макао - две дестинации, които си заслужава да бъдат посетени. Идеята за пътуването изникна в съзнанието ми след като прочетох книга от поредицата "Преживяно" (колко момичешко). Хонконг е мястото, на което съм се чувствала най-спокойна и най-щастлива... 

В Хонконг всичко се върти на бързи обороти.

Пътуването се осъществи в края на месец февруари. Времето - слънчево, пролетно, топло.

Саудитска Арабия започва строителството на най-разкошния курорт в света (СНИМКИ)

Самолетни билети - с Austrial Airlines, с полет София-Виена-Хонконг. Двупосочни самолетни билети излизат между 350 евро и 600 евро. Нашите бяха закупени 60 дни преди самото пътуване.

Хотел - Mini hotel Central. Хотелът е буквално на пъпа на Хонконг, точно до дипломатическия клуб и на една минутка пеш от хоп он-хоп оф автобуса, пристанището, метростанцията където може да се чекира директно багаж за летището и влака за Tian Tan Buddha. Стаите са безобразно малки, със стъклена преграда, която разделя леглото от тоалетната чиния.

Цени - сравнително ниски цени, особено за козметика. Цените по ресторантите също са поносими. За сравнение, вечеря в ресторанта на Гордън Рамзи е от порядъка на 20-25 евро (чаша вино и порция риба) на човек.
Макао - един ден на нас ни беше достатъчен за Макао. С ферибот пътуването е около час.

Препоръки - проучете дали има изложения по време на пътуването. Провеждащи се изложения повишават цената на самолетните билети и хотела. Вземете си билети за хоп он-хоп оф за 2 дни - получавате безплатни билети за ферибот, за влакчето до Victoria Peak и за Обсерваторията."

За сравнение - и в момента български туристически агенции предлагат пътуване до Хонконг, но там цените са значително по-високи и почивка за 11 дни със самолетните билети излиза средно около 4-5 хиляди лева./pochivka.blitz.bg.


 

Коментирай