logo

Безумни СНИМКИ на семейства под карантина, които няма да ви оставят безразлични

Безумни СНИМКИ на семейства под карантина, които няма да ви оставят безразлични

Две фотографки са се заели да покажат как изглежда изолирането вкъщи за една европейска страна, която също се бори с коронавируса

След като в цяла Европа бяха регистрирани случаи на заразени с COVID-19, всички страни предприеха мерки за ограничаване на заразата.

Сред най-драстичните е поставянето на хора в изолация вкъщи превантивно, за да бъдат намалени социалните контакти, а оттам и броя на болните.

Италианският Робинзон Крузо: На моя остров съм на най-сигурното място на света

Ситуацията никак не е розова, особено на постоянно излизащите информации за увеличаващ се брой на заразени и починали пациенти. Към това се добавя и напрежението от изолацията, в която са поставени хората, невъзможността да излизат навън както преди с всички неприятни последици от това.

Въпреки това две фотографки са се заели да покажат как изглежда изолирането вкъщи за една европейска страна, която също се бори с коронавируса. Снимките им разкриват, че не всичко е толкова мрачно и вдъхват надежда за всички, които споделят тези неволи по света.

Любопитните фотоси са публикувани в сайта boredpanda.com, а ето какво споделя една от авторките за тях:

„Взех си дрона и снимах хората в домовете им, на прозорци и тераси. Това е начин с нулев човешки контакт да се види как хората откачат по време на карантина.

Когато Литва беше обявена под карантина, всичките ми ангажименти като фотограф бяха отменени, събития бяха отложени или отменени и аз си седях без работа, мислейки си: „Какво по дяволите става и как да се справя с това?“

В крайна сметка знаех, че трябва да снимам нещо интересно, но с тази социална дистанция това е трудна работа. Първо си помислих да снимам хора с телеобектив, но после се сетих, че използвам дрон за сватбена фотография, а дронът е средство, което снима при нулев човешки контакт.

Заснех няколко свои приятели, снимките събраха много харесвания и проектът започна.

Какво се случи с туристите на кораба, решил да изчака пандемията в океана

Започнах този проект, за да мога да разведря деня на хората в цялата тази негативна ситуация с новините за коронавируса. Вярвам, че тези забавни снимки ще напомнят на всеки, че седенето вкъщи под карантина може да бъде и забавно. И разбира се, за да напомня на всички, че трябва да спазват социална дистанция в тези времена“, пише фотографката с профил adasvasiliauskas.

"Работа от вкъщи"

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай