logo

Безценни съвети от българи за тези, които искат да пътуват до Боливия!

Безценни съвети от българи за тези, които искат да пътуват до Боливия!

Боливия, безспорно, е едно от местата в света, които си струва да видите. Дори не само заради съвсем различната култура, а и заради мистиката, която страната носи в себе си. Заедно с Перу тя е предпочитана от търсачи на приключения и също така много популярна сред българите.

Повечето от туристическите канцеларии предлагат различни пакети, които в зависимост от другите страни, които ще посетите заедно с Боливия, ще ви струват от 6 до 9 хиляди лева. Разбира се, цената най-много се оскъпява от самолетните билети. 

Може и да си организирате сами пътешествие. Някои българи предпочитат Перу като първоначална дестинация, от която след това да се отправят към Ла Пас или пък Кучабамба - също много търсен от туристите град. 

Ето какво съветват още българи, ако имате намерение да посетите тази страна. В една от групите за пътешественици във Фейсбук, например, те обясняват какво да очаквате по отношение на визите:

"Ние взехме визи на границата, летището на Санта Круз, по 100 USD на човек. Имахме билет за обратен полет, от Перу, резервация за първа нощ в хотел, план на пътуването, разпечатка от банкова сметка, попълнен формуляр за виза от тук: http://www.rree.gob.bo/formvisas/. 

Платихме с кредитна карта, снимаха ни на място. За някои райони се изисква и ваксина за жълта треска."

Българска туристка също споделя впечатленията си: 

"11 милиона метиси и индианци, в столицата Ла Пас -  около 3 милиона. Двама души могат да обядват разкошно за 9 долара. Проблемът с транспорта в столицата е решен с лифт на 4 нива - возиш се за един долар. На площада пред парламента е изключително красиво.

Днес видях и друг голям град - Кучабамба. В Боливия хората уважават чужденците и туристите."

Спането, като цяло, също е евтино. Ако използвате някои от сайтовете за онлайн резервации, може да намерите и малка вила за около 200 долара на вечер, но също и приличен апартамент за 30 на човек - зависи от бюджета ви./pochivka.blitz.bg.

Коментирай