logo

Анна се омъжи във Франция и изпадна в шок как там гледат децата си

Анна се омъжи във Франция и изпадна в шок как там гледат децата си

За хората в тази страна търпението е мускул, който започват да тренират в детството

Всички майки искат децата им да си лягат сами, да се държат добре в магазини и на обществени места и да бъдат тихи, когато родителите им говорят по телефона. Майките също така искат да имат и малко време за себе си и малко за съпруга си. Оказва се, че това е напълно възможно.

Рускиня, заминала да живее във Франция, омъжила се там и родила две сеца, открила уникалната система за отглеждане на деца в страната. В блога си Анна разкрива невероятно полезна информация, свързана с правилата и методите на отглеждане на деца във Франция, които са ѝ помогнали много с трудните родителски задачи.

Ето как го правят французите:

Защо в Дания е нормално да се оставя детето в количка на улицата?

Те имат различен подход

„В първите месеци докато живеех със съпруга си неговите дъщери от първия брак дойдоха при нас и аз играех табла с едната от тях. Тя беше на 7 тогава. Играех без да се старая с нея, защото не исках да я натъжа, ако спечеля. Бях изненадана, когато баща ѝ играеше с нея сякаш тя е възрастен човек, и естествено спечели.

Когато му казах, че можеше да играе по-полека, той каза: „Защо? Тя трябва да може да губи и да се справя с тези емоции“. Честно казано, не се бях замисляла за това. Родителите ми ме оставяха да печеля и сега, като виждам това от друг ъгъл, си правя изводи“, пише Анна.

Французите са много търпеливи, благодарение на родителите си

„Те не тичат при бебета си, веднага щом се събудят. Дават им малко време. Оставят ги да полежат и да се огледат. Имат достатъчно време да свикнат със стаята и кошарата. В бъдеще това умение ще им трябва и няма да се страхуват да заспиват сами в стаята си.

Когато възрастните говорят един с друг и има дете, което вика майка си или баща си, те не спират да говорят. Оставят детето да разбере, че докато двама души говорят, то трябва да изчака да свършат.

Когато детето вика майка си да я пита нещо и тя е заета, тя казва: „Нека първо свърша с това, което правя, и ще дойда след две минути“. Детето приема това и чака.

За французите търпението е мускул, който започват да тренират в детството

Не прекъсвайте работата си, ако детето ви иска да погледнете стената от тухлички, която е построило. Просто му обяснете, че сте заете и го помолете да изчака малко. Първо то ще чака само няколко секунди. Но след това ще може да чака минути. Ще се научи да се забавлява само докато чака, за да се справи с разочарованието. Това е съществено умение – така детето осъзнава, че не е център на вселената. Това, обаче, не е лесно да се постигне.

Не може да изпитват жал към децата

Разбира се, не става дума за случаите, когато детето наистина има нужда от помощ – когато падне, нарани се и т.н. Но когато то се спъне и започне да плаче, дори да не е наранено, а само защото е изплашено, няма нужда да го прегръщате и да му съчувствате. Ако го направите, това само ще направи нещата по-сериозни в неговите очи. Последствията:

- детето плаче всеки път, когато се удари, дори да не го боли;

- пада и се преструва, че го боли, за да привлече внимание;

- като възрастен, ако нещо не стане според плана, то силно се разстройва и шокира.

Нормалната реакция е да не обръщате много внимание. Не съм тиранин. Обичам децата си и искам да станат психически силни и устойчиви.

В миналото отглеждането на децата е било още по-строго

Когато се срещаме с приятел на мъжа ми, често говорим за отглеждането на деца. Как са били нещата преди и как са сега. Оказва се, че когато този човек е бил дете, в семейството му е имало много строги правила:

- обръщал се е към родителите си по много учтив начин – „Вие, татко“;

- по време на обед, когато децата са сядали на масата на родителите си, не им е било позволено да говорят. Много често, когато детето вече може да се храни само, те били отделяни на друга маса;

- само след като приключели с храненето на децата им било позволено да поискат разрешение да станат;

- децата могат да играят с играчките си само в тяхната стая. Няма начин играчките им да бъдат разхвърляни из къщата.

Снимки: anna_de_menthon / instagram

Няма нужда майките да се чувстват винови

Много майки се притесняват през цялото време. Ако детето им се събуди, дали е защото е гладно, уплашено, болно или отегчено... Но французойките просто си живеят и се наслаждават на живота. Те не забравят себе си, съпрузите си и нещата, които обичат.

Те знаят, че не са перфектни майки. Те са дисциплинирани и знаят как да поставят приоритетите си. Ето как френските майки си правят живота лесен:

- децата и възрастните ядат по едно и също време. Приблизително на около 2 години децата започват да ядат същото като родителите;

- децата не избират какво да ядат – майките готвят и налагат какво ще ядат децата;

- никога няма да видите френска майка да моли дете да яде;

- децата винаги спят следобед по едно и също време;

- родителите не използват „бебешки език“;

- те не използват груби думи;

- децата играят в стаята си докато родителите правят каквото си искат;

- децата също имат нужда от лично пространство. Разбира се, те също правят неща заедно и играят заедно;

- децата се учат да са си самодостатъчни. Например, те помагат на родителите с домакинските задачи, слагат маса и т.н. Децата се чувстват по-уверени, когато правят неща „за възрастни“;

- децата винаги си лягат по едно и също време, така че родителите да могат да прекарат известно време заедно вечерта.

Няма да видите често деца в ресторантите

Децата не ходят в ресторанти докато не станат на около 4 години. Въпросът е в това, че за един французин храненето не се прави за оцеляване. Когато средностатистическият французин ходи на ресторант,той го прави, за да си почине и да си прекара добре. Затова французите с малки деца избират да ядат вкъщи, „макдоналдс“ или малко семейно кафене.

Във Франция хората не поверяват децата си на всекиго

Ако децата и родителите излязат на разходка, те го правят, за да си прекарат добре заедно. Бях удивена, че в местните заведения няма „зони за деца“, където родителите могат да оставят децата да си играят с другите докато те си почиват. Когато попитах съпруга си за тези зони, той каза, че никога не би поверил детето си на човек, когото не познава.

Как се държат децата на чуждо място

Най-важното правило: децата трябва да поискат разрешение да започнат да ядат и никога не трябва да взимат храна от масата без да попитат. Много често децата вземат бисквитки от една купа, след това си променят мнението и ги връщат обратно. Това не изглежда добре. Затова, ако пипнеш нещо, го ядеш или поне го слагаш в своята чиния, вместо да го върнеш.

Децата искат разрешение да станат от масата и да си играят. Тогава им избърсвате ръцете и знаете, че няма да изцапат нещо. Така правят децата с маниери.

Родителите винаги вземат мерки децата им и да не вдигат много шум. Разбира се, понякога е невъзможно, особено когато са на под две години и са повече от две. Но вашата работа е да ги накарате да разберат, че не са сами и пречат на другите. Така те се научават да уважават другите.

Има само един трик да научите децата да се държат добре на масата. Родителите трябва да имат добри маниери. Най-важното нещо е да имат вечери заедно като семейство. И всички членове на семейството да вечерят по едно и също време. Това е вълшебното време. Колкото по-скоро си създадете тази традиция, толкова по-добре.

Те не вземат родителството твърде насериозно

Бяхме на разходка и спряхме пред месарски магазин. Започнах да говоря с продавача за деца. И казах нещо като: „Разбирам, че това, което имам сега, е щастие и ще ми липсва след 15 години“. А мъжът отговори: „Когато се пенсионираш, тогава започва животът. Така е при жена ми и при мен“. За французите животът започва на 50.

Имат интересно отношение към развода

Във Франция жените подават молба за развод по-често от мъжете. Още по-изненадващото е, че те често оставят децата на съпруга си и започват да градят ново семейство. Не съдя – мисля, че разводът често е по вина на двамата родители.

Народът, който си умира да се оплаква

Ето един пример – моя местна приятелка живее с мъж и неговите три деца от първия му брак. Майка им замина за Гваделупа, за да бъде с новия си мъж“.

Източник: brightside.me

Коментирай

♛ⒼⒼⒷⒼⒼⒶⓇⒶⒼⓊⓇⒶ♛

♛ⒼⒼⒷⒼⒼⒶⓇⒶⒼⓊⓇⒶ♛ 15.10.2020 18:29

Много ми важно! Ще си го преместя в устата на Радева.

асдфг

асдфг 15.10.2020 18:39

Мюсюлманчетата, арабчетата и чернокожчетата как ги възпитават французите? С Шарли Ебдо.

нищо

нищо 16.10.2020 16:50

Ръководство по пренебрегване на деца

Пешо мастиката

Пешо мастиката 16.10.2020 16:59

Кой знай в кое смотано село се е набутала и тръгнала да прави анализи за французите на базата на няколко вилиджъри до които има някак допир.

grobaria

grobaria 16.10.2020 17:31

Тая е отишла да я шляка некъв дърт марокански французин.

Коко н

Коко н 16.10.2020 18:22

Не случайно казват,че сте е.ани у главите.

Име

Име 17.10.2020 4:11

Ана в джунглата ли е живяла птеди да иде във Франция?

bg idiots!

bg idiots! 17.10.2020 15:56

баси идиотите коментират тука. не е чудно защо Чалгария е най-зле в Европа ....и не само!

Вълчо

Вълчо 17.10.2020 16:37

Още една баклава, която ще ни обучава да държим бутилката изправена, след като я отворим. Остава да напише "блогърката", че във Франция имат и топла вода, и вече не си изхвърлят легените на улицата.....