logo

Ако ще пътувате до Тунис, никога не правете там тези неща

Ако ще пътувате до Тунис, никога не правете там тези неща

Забранено е и да се снимате във всички официални учреждения, полицейски и военни постове и особено - около двореца на президента

Тунис е едно от любимите места на туристите, може би, защото лятото там продължава до късно. Популярността му нарасна особено, след като в Египет започнаха да се появяват проблем. 

Но и в тази страна не трябва да забравяте за някои правила за безопасност.

Защо това лято в Тунис ще ви хареса повече, отколкото в Турция

Например - не си изхвърляйте квитанциите или касовите бележки. В Тунис е лесно да обмените евро или долари в динари. С обратната смяна е трудно. Може да получите част от доларите си обратно само в обменното бюро на летището и то, ако представите квитанция за смяната, затова и я пазете. 

Не се разхождайте нетрезви на обществени места. Макар и Тунис да е либерална страна, дори и според ислямските порядки. На територията на хотела никой нищо няма да ви каже, но все пак на обществено място, особено близо до джамия, по-добре не вдигайте скандали. 

За нанасяне на оскърбление на обществения морал може да получите не само глоба, но и затвор от 6 месеца. И всичко ще зависи само от щастливата случайност, защото статуса на туриста не го спасява от изпълнението на местните закони. 

Не се увличайте от самостоятелен туризъм. Разбира се, може да наемете автомобил и да изучавате страната без гидове и екскурзии. Но не забравяйте за две обстоятелства. Първо - местните шофьори се придържат съвсем условно към правилата за движение по улиците. И в случай на конфликт полицията ще вземе страната на тунизийците, а не на туриста. 

10 страхотни дестинации, абсолютно незаслужено пренебрегвани от туроператорите

Също така не забравяйте, че е по-добре да заобикаляте граничещите с Либия райони, тъй като там и до момента вървят военни действия. 

Същото важи и за границата с Алжир.

Забранено е и да се снимате във всички официални учреждения, полицейски и военни постове и особено - около двореца на президента. Ограничението важи и за хората, молещи се в джамиите. 

А снимките в музеите и местата, където се извъшват археологични разкопки, се плащат.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай