logo

7 неща, които трябва да знаете за първата страна в света, която въведе биткойн като официална валута

7 неща, които трябва да знаете за първата страна в света, която въведе биткойн като официална валута

Литър бензин струва 0,92 долара

От 7 септември 2021 г. Ел Салвадор официално стана първата страна в света, въвела биткойна като законно платежно средство.

Но колко добре познавате тази страна? Четете нататък.

1. Най -малката държава в Централна Америка

Ел Салвадор е най-малката държава в Централна Америка, обхващаща 21 140 квадратни мили край Тихия океан. В туристическите перспективи те я наричат ​​страна за 45 минути и по този начин искат да подчертаят краткото разстояние между туристическите й атракции.

2. Сеизмично нестабилна

Салвадор лежи на т.нар Pacific Round of Fire - Най-сеизмично активният регион в света, дом на 90 процента от най-разрушителните земетресения и обхващащ три четвърти от всички известни вулкани. Поради близостта на този нестабилен район самата страна често е жертва на земетресения, цунами, проливни дъждове и изригвания.

Кварталът на богаташите в Тбилиси, където туристите не стъпват

3. Земя на вулкани

Салвадор също се нарича земя на вулканите, защото в тази страна има над 20 вулкана. Нищо чудно, че са ги поставили на знамето си.

4. Американски Помпей

В Ел Салвадор има и т.нар Помпей - археологически обект Joya de Ceren, погребан в пепел след изригване на вулкана, който разкрива как обикновените хора са живели в тази област преди около 1 500 години. Това е единственият обект в Салвадор, който е под закрилата на ЮНЕСКО., погребан в пепел след изригване на вулкана, който разкрива как обикновените хора са живели в тази област преди около 1500 години. Това е единственият обект в Салвадор, който е под закрилата на ЮНЕСКО

5. Рай за сърфистите

Бреговете на Ел Салвадор през определена част от годината имат високи вълни от Тихия океан и те са високи шест метра, поради което този период е най-благоприятен за сърфиране.

Бруталната история на планината, която яде мъже, и града със сребърни улици

6. Най-старата столица в Централна Америка

Сан Салвадор е столицата на Ел Салвадор и е най-старият град в Централна Америка.

7. Новост за дигиталните номади

Въпреки че Ел Салвадор все още няма развита инфраструктура, той се превръща във все по-желана дестинация за дигитални номади от западния свят. Те не могат да устоят на природните му дадености, но и на относително достъпните цени за настаняване, храна и напитки.

Еднопосочният билет за обществен транспорт е 0,25 долара, литър бензин е 0,92 долара, а халба домашно приготвена бира в ресторант е 1,5 долара.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай