logo

6 държави, в които мъжете носят поли и не се притесняват от това

6 държави, в които мъжете носят поли и не се притесняват от това

Най-близката такава страна до нас е Гърция

Смята се, че полата е част от дамския гардероб, но, както се оказа, не навсякъде. Има редица държави, в които мъжете също ги носят, а в някои случаи се изисква да носят само тях. 

Днес решихме да поговорим за страни, в които полата за мъжа е ежедневно облекло, независимо дали ходи на училище, на работа или в магазин.


Шотландия

Носенето на тази пола по никакъв начин не е срамно в шотландските земи. Предлага се в разнообразни цветове, обикновено приглушени тъмни нюанси на синьо, зелено и червено. Трябва да е каре, но са допустими най-различни опции за този десен - от малък кариран модел до най-големия. Преди това килтовете се носели само за официални церемонии или тържества, но днес тази пола се е превърнала в ежедневна опция. 

Отидох на местния пазар в Мексико: Какви странни и необичайни продукти ядат мексиканците

Бутан

В тази страна целият мъжки пол носи гхо - нещо, което много прилича на обикновена рокля. Обикновено подгъвът се издига до около коленете и е закрепен с каишка, която е фиксирана към талията. Има безброй модели на тази особена рокля, но има и ограничения: не можете да използвате флорален модел, както и да носите такива дрехи в плътни червени или жълти цветове, тъй като монасите ги носят.


Мианмар

Тук традиционните дрехи за жени и мъже са еднакви и те ги наричат ​​лонджи. Често е пола до пода, но може да бъде направена и като рокля. Всъщност основата на това облекло е голямо парче плат, увито около талията.


Мароко

Грандиозни случаи, когато пилоти показават супер умения и спасяват живота на всички

Джелаба е дълга рокля с подгъв, достигащ до пода. За максимален комфорт е направена с качулка и ръкави. Такива дрехи не пречат на движението, подходящи са както за мъже, така и за жени, а разнообразието от модели ви позволява да изберете доста стилно нещо.


Гърция

В тази страна мъжката пола с дължина до коляното се нарича фустанела и се носи само на важни церемонии и паради. Прилича малко на килт, направен само от зашити ленти от ленен плат, като в същото време наподобява плисирана пола.


Фиджи

Сулу е дълга пола под коляното, която се използва от всички жители, независимо от пола. Тя може да бъде изобилства с голямо разнообразие от модели, или може да бъде едноцветна.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

firebg

firebg 30.11.2020 16:21

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/