logo

15-те най-богати и щастливи държави в света

15-те най-богати и щастливи държави в света

Причините за успеха им са различни

Обичайно е човек да търси място, където „тревата е по-зелена“ и където има най-малко проблеми. Затова той се интересува от страни, в които може да отиде, за да види по-добър живот. Кои държави се считат за най-богати и щастливи?

Катар

Катар няма да впечатли никого с размерите си, но условията на живот тук са едни от най-добрите. Всичко това се дължи на добива на природен газ.

Люксембург

Това е малка държава, но на нейна територия можете да намерите стотици банки и дори повече финансови институции. Благодарение на тях се извършват големи вливания в икономиката на страната.

Сингапур

В тази страна населението дълги години живее богат и щастлив живот. Сингапур също се счита за свободна икономическа зона.

Анна отиде да живее в Истанбул и разкри: как трябва да се обличате там и как да пестите пари

Бруней

В Бруней няма обществен транспорт. Жителите пътуват с частни автомобили и много от тях са включени в списъка на най-богатите хора в света.

Ирландия

По отношение на икономиката и социалната сфера жителите на Ирландия също са доволни от живота си. Основният актив в страната обаче са децата.

Норвегия

Тази страна е известна с най-защитените социални условия за живот. А престъпността в Норвегия е изключително рядка.

ОАЕ

Запасите от петрол имат добър ефект върху финансовото благосъстояние на цялата държава. Следователно жителите в нея са не само заможни, но и знаят как да се радват на живота.

Швейцария

Надеждността на швейцарските банки е известна по целия свят. Този факт има положителен ефект върху икономиката на страната - хората от различни държави държат спестяванията си в тях.

Как червените като кръв устни на стюардесите спасяват човешки животи

Сан Марино

Друга малка държава живее добре и проспериращо. Всичко това благодарение на добре развитата туристическа индустрия.

Саудитска Арабия

В Саудитска Арабия няма зелени хълмове и красиви езера, но има огромни находища на нефт. Те са основният източник на доходи за страната.

Холандия

Туризмът и търговията са добре развити в страната. Също така местните власти активно развиват строителството и научната сфера.

Исландия

Красотата на местните пейзажи радва не само самите жители, но и привлича многобройни туристически потоци. Те също така добиват алуминий и въвеждат модерни технологии.

Нова Зеландия

Добре развитата пазарна икономика и туризмът спомагат за поддържането на висок стандарт на живот в страната. Земеделието също играе важна роля.

Финландия

Хората във Финландия нямат какво да се оплачат. Тук не само се разработват високи технологии, но и ги прилагат активно.

Дания

Това е държава с високо ниво на развитие. Основният доход на Дания е индустрията.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Васил

Васил 13.11.2020 11:24

Защо не включите и Сев.Корея?

vasko

vasko 15.11.2020 8:01

А ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО КЪДЕ Е.....ДА СИ ПРИБЕРЕ ШПИОНИНЪТ КОМУНИСТ-ПАРАШУТИСТА РАДЕВ.