logo

10 най-сигурни държави за живот през 2020 г. - повечето са в Европа

10 най-сигурни държави за живот през 2020 г. - повечето са в Европа

Изследването покрива 99,7 процента от световното население

Анализ показа, че най-мирните държави са тези, които имат силна валута, голямо количество храна, която отглеждат, по-ниски лихвени проценти, политическа стабилност, но и лично чувство за щастие.

Институтът за икономика и мир проведе анализ на 163 държави по света и територии, населени с 99,7 процента от населението, за да избере най-спокойните места за живеене.

Списъкът е направен въз основа на: социалното осигуряване, количеството вътрешни и международни вълнения и скоростта на милитаризация.

Оазисът Сива - перлата на Голямото пясъчно море и порталът към света на Древен Египет

10 години поред титлата на най-мирната държава в света се присъжда на Исландия. В държава с 365 000 жители, която няма собствена армия. Те имат нисък процент на престъпност в страната, висок процент на заетост, впечатляваща образователна система.

Почти 97 процента от населението е от средната или горната работническа класа. Те също реагираха бързо на първата вълна на коронавируса и затвориха границите си, за да намалят разпространението на вируса.

Нова Зеландия е на второ място в списъка, а на трето място е Португалия, която надвишава средната стойност на индустриализираните страни по население, баланс на личния и професионалния живот, личната сигурност.

Истинската мастика се прави само на този остров и за нея са се водели войни ВИДЕО

Повечето от страните в този списък са европейски. Освен Исландия и Португалия, списъкът включва още Австрия, Чехия, Дания и Швейцария. Шестото място е запазено за Канада, седмото за Сингапур, а деветото е Япония.

10 най-сигурни държави за живот през 2020 г .:

1. Исландия
2. Нова Зеландия
3. Португалия
4. Австрия
5. Дания
6. Канада
7. Сингапур
8. Чехия
9. Япония
10. Швейцария

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай